Accordeonvereniging Tutta La Forza

Genieten van accordeonmuziek

Over ons

Muziekstukken

Ieder muziekstuk bestaat uit een eerste tot en met een vierde partij met ondersteuning van basaccordeons. Momenteel zijn we op zoek naar iemand die de basaccordeon kan spelen. De vereniging is in bezit van twee basaccordeons.
Het is een uitdaging voor ons allemaal om met alle partijen één mooi klinkend geheel te maken. 


Repertoire

Met een accordeon is het mogelijk om veelzijdige en afwisselende muziek te spelen. Ons repertoire bestaat dan ook uit een diversiteit aan muziekstukken. Wij spelen van klassiek tot modern, zoals jazz, musicals en meezingers. Onze huidige muziek bestaat o.a. uit: The Sound of Silence, Hair, Tulpen uit Amsterdam, Amor, De nacht is nog zo lang, La Foule, Ave Maria en natuurlijk onze eigen Tutta La Forza mars. Dit vrolijke nummer is door onze dirigente Marianne van Eeten speciaal voor ons gecomponeerd. 


Repetities

Iedere vrijdagmorgen repeteert ons orkest van 09.30 uur tot 11.30 uur in Jeugdgebouw De Zwengel aan de Smaldonkstraat 6 in Schijndel. Natuurlijk is er een koffiepauze om gezellig met elkaar bij te praten.

Na het thuis oefenen zijn de repetities er voor om de losse partijstukken tot één geheel te maken en het muzikale gevoel erin te leggen. Met de juiste dynamiek is het muziekstuk pas af.


 

Repetitie van Tutta La Forza Tango
Tutta La Forza Tango Compleet.m4a (1.67MB)
Repetitie van Tutta La Forza Tango
Tutta La Forza Tango Compleet.m4a (1.67MB)


Dirigente

Onze optredens staan onder leiding van Marianne van Eeten, een deskundig en vaardig dirigente. Zij ondersteunt ons bij het leren spelen van prachtige muziekstukken. Ze bewerkt gekochte muziek voor ons orkest maar componeert ook nieuwe stukken.

 

Contributie

De contributie is per 1 januari 2024 per jaar € 215,- en de koffiekosten zijn € 35,- per jaar.

 

Meespelen?

Heeft u zin gekregen om met ons mee te spelen? Nieuwe leden zijn altijd welkom.
Bezoek ons vrijblijvend om een keer mee te luisteren of kom een aantal repetities proefspelen.

De leden zorgen voor een eigen instrument (behalve de basaccordeon en het keyboard), de muziek wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. 

Behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact op met het secretariaat en mail naar:

tuttalaforza1997@gmail.com t.a.v. mevrouw Dorothé Stams